17. mai 2023 for Grünerløkka skoles musikkorps

ALT OM 17. MAI 2023 (med forbehold om endringer)

PROGRAM:
16. mai:
Prøvetog for hele skolen og barnehagene i nærområdet.
Oppmøte kl. 9.30, avmarsj kl. 10.

17. mai:
Oppmøte kl. 7.30 for alle (aspiranter, juniorer og hovedkorps), med knirkefri uniform og nypusset instrument. (Legg igjen instrumentkassen hjemme.) Vi tar i bruk to klasserom til oppakking og oppvarming.

Flaggheising kl. 8.00.
Fanfare, Ja, vi elsker og medaljeutdeling.

Etter dette går vi en liten runde på Grünerløkka, opp til Paulus sykehjem, spiller for dem. Vi står på gangstien ved Akerselva, på den siden av sykehjemmet som vender ut mot elva og ned igjen. På denne runden har aspirantene og juniorene med seg instrumenter og spiller hele sitt reportoar. 

Kl. 9-10: 17. maifrokost i Bessa og på naturfagsrommet for korpset med foreldre og søsken. Vi blir veldig, veldig mange, så det er viktig at alle musikantene får forsyne seg først, de skal gå langt og trenger noe å gå på.

Alle må huske toalettbesøk FØR kl. 10 slik at vi kan stille opp i lille skolegård for fotografering med instrumenter presis kl. 10.

Kl. 10-10.15: fotografering for hele korpset i lille skolegård. 

Kl. 10.15: Oppstilling for korpset i skolegården.

Kl. 10.20-10.35: Taler i skolegården. Etter talene spiller korpset tre vers av Ja, vi elsker. Så finner resten av skolen plassene siden, og vi er klare for avmarsj.

Kl. 10.40: Avmarsj fra skolen.
Vi går den vanlige veien ned til Youngstorget. På Arbeidersamfunnets plass går skolens 1. klassinger ut av toget, og korpset og resten av skolen marsjerer videre til Youngstorget.

Ankomst Youngstorget ca. kl. 11.30. Vi har oppstillingsplass nærmest Basarhallene (Møllergata).

Avmarsj fra Youngstorget ca. kl. 12.18. Fra Youngstoget får ingen foreldre være med toget videre. Vi er nummer 106 i rekken, og den siste av barneskolene som går i toget. (Liste over rekkefølgen her.)

Toget oppløser seg ved Rosenkranzgate ca. kl 13.00 (etter planen, men her er det sjanse for store forsinkelser).
Korpset går samlet tilbake til skolen, til trommemarsj (den enkleste måten å bane seg vei gjennom sentrum på på 17. mai), med en brus-stopp på veien, utenfor Universitetsgata 7, som i fjor.

På skolen arrangerer Venneforeningen og FAU 17. maifest kl. 15-17, det er hyggelig om mange blir med på det etterpå, men korpset har ikke noe mer program etter at barnetoget er ferdig.

Aspirantene og juniorene har med seg instrument på morgenrunden (opp til Paulus sykehjem), men etter dette legger de igjen instrumentene på skolen, og slipper å bære på instrumenter i hovedtoget. De andreårsjuniorene som kan repertoaret og gjerne vil spille i hovedtoget også, får selvfølgelig lov til det.


Litt mer info:

Uniformer har Marianne (moren til Leo og Konrad) og Inger-Lill (moren til Mads og Leon) delt ut. Er det noen som plutselig mangler noe, si fra til dem.

Hovedkorps skal ha: hatt, hvit skjorte, svart sløyfe, uniformsjakke (med medaljer) og uniformsbukse. Hvit noteveske, svarte, gode sko.

Marsjer alle bør kunne utenat: Ja, vi elsker – St. Thomas – Bhangra – Caravan – Cindys 8’er – Mardi Gras – Love Potion no. 9 – La negra tiene tumbao.

Juniorer og aspiranter: båtlue, gul genser, uniformsbukse eller mørk bukse, hvit noteveske og svarte, gode sko. (Husk emblem på venstre side på genseren, og jubileumsmedalje.)

Alle bør ta med en gjennomsiktig regnfrakk/regntrekk hvis været blir utrygt, huske en liten flaske vann i vesken og kanskje en energibar eller noe som kan gi litt ekstra krefter utover dagen. Ingen bør drikke brus med sukker før de skal spille et blåseinstrument, og kjekssmuler er heller ikke så lurt å blåse inn i instrumentet.

Vi satser på at 17. mai i år blir like fin som i fjor, og gleder oss enormt! Bildene under er tatt av Ryan Beiler.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA