ALT OM 17. MAI 2024 (med forbehold om endringer)
PROGRAM:
16. mai:
Prøvetog for hele skolen og barnehagene i nærområdet.
Oppmøte kl. 9.30, avmarsj kl. 10.
17. mai:
Oppmøte kl. 7.30 for alle (aspiranter, juniorer og hovedkorps), med knirkefri uniform og nypusset instrument (juniorer og hovedkorps). Legg igjen instrumentkassen hjemme. Vi tar i bruk to klasserom til oppakking og oppvarming.
Flaggheising kl. 8.00.
Fanfare, Ja, vi elsker og medaljeutdeling.
Etter dette går vi en liten runde på Grünerløkka, opp til Paulus sykehjem, spiller for dem. Vi står på gangstien ved Akerselva, på den siden av sykehjemmet som vender ut mot elva og ned igjen. På denne runden har juniorene med seg instrumenter og spiller hele sitt repertoar. Aspirantene er med på å marsjere uten instrument.
Kl. 9-10: 17. maifrokost på skolen for korpset med foreldre og søsken. Vi blir veldig, veldig mange, så det er viktig at alle musikantene får forsyne seg først, de skal gå langt og trenger noe å gå på.
Alle må huske toalettbesøk FØR kl. 10 slik at vi kan stille opp i lille skolegård for fotografering med instrumenter presis kl. 10.
Kl. 10-10.15: fotografering for hele korpset i lille skolegård.
Kl. 10.15: Oppstilling for korpset i skolegården.
Kl. 10.20-10.35: Taler i skolegården. Etter talene spiller korpset tre vers av Ja, vi elsker. Så finner resten av skolen plassene siden, og vi er klare for avmarsj.
Kl. 10.40: Avmarsj fra skolen.
Vi går den vanlige veien ned til Youngstorget. På Arbeidersamfunnets plass går skolens 1. klassinger ut av toget, og korpset og resten av skolen marsjerer videre til Youngstorget.
Ankomst Youngstorget ca. kl. 11.50. Vi har oppstillingsplass nærmest Basarhallene (Møllergata).
Avmarsj fra Youngstorget ca. kl. 12.20. Fra Youngstoget får ingen foreldre være med toget videre. Vi er nummer 102 i rekken, og den siste av barneskolene som går i toget. (Liste over rekkefølgen her.)
Toget oppløser seg ved Rådhusplassen i Tordenskjoldsgate (hentested 1b) ca. kl. 13.10 (etter planen, men her er det sjanse for store forsinkelser).
De som vil i korpset går samlet tilbake til skolen, til trommemarsj (den enkleste måten å bane seg vei gjennom sentrum på 17. mai). Det er derfor ikke nødvendig å hente barna på Rådhusplassen, men vi vil veldig gjerne ha noen litt ekstra sterke foreldre (både fysisk og psykisk), som kan møte oss og hjelpe til å bære tunge instrumenter og komme med litt psykisk oppmuntring.
Vi marsjerer gjennom sentrum til jobben til Mari for et lite brus-stopp på veien, utenfor Universitetsgata 1. Så går vi tilbake til Grünerløkka.
På skolen arrangerer Venneforeningen og FAU 17. maifest kl. 15-17, det er hyggelig om mange blir med på det etterpå, men korpset har ikke noe mer program etter at barnetoget er ferdig.
Aspirantene marsjerer uten instrument i år. De blir med og spiller Ja, vi elsker i skolegården på morgenen. Juniorene har med seg instrument på morgenrunden (opp til Paulus sykehjem), og de som kan repertoaret og gjerne vil spille i hovedtoget kan gjøre det også. Resten av juniorene legger igjen instrumentene på skolen, og slipper å bære på instrumenter i hovedtoget.
Litt mer info:
Uniformer har Anine (moren til Olav og Helmer) delt ut. Er det noen som plutselig mangler noe, si fra til henne.
Hovedkorpset skal ha: uniformsbukse, hvit skjorte, sløyfe, noteveske og hatt.
Marsjer alle bør kunne utenat: St. Thomas – Bhangra – Caravan – La negra tiene tumbao – Buyo – Where Y at – Cindys 8’er – Do Whatcha wanna – Ja, vi elsker.
Junior: uniformsbukse, t-skjorte (i bestilling og leveres ut på 17. mai), gul genser med emblem på venstre side, noteveske og båtlue.
Aspirant: mørk bukse (stiller med det selv), t-skjorte (i bestilling og leveres ut på 17. mai), gul genser med emblem på venstre side, noteveske og båtlue.
Alle stiller med sorte sko om man har, men det er viktigere med gode sko enn fine sko. Det er langt å gå, så derfor viktigst med godt fottøy. Husk en liten flaske vann i vesken og kanskje en energibar eller noe som kan gi litt ekstra krefter utover dagen. Ingen bør drikke brus med sukker før de skal spille et blåseinstrument, og kjekssmuler er heller ikke så lurt å blåse inn i instrumentet.
Vi satser på at 17. mai i år blir like fin som i fjor, og gleder oss enormt! Bildene under er tatt av Ryan Beiler.