Vil du bli med i korpset?

Torsdag 6. juni 2024 er det rekrutteringsmøte for nye aspiranter, ta med en forelder og møt opp i Bessa klokka 18!

Det å spille et instrument gir stor glede både for en selv og andre. Vi holder konserter, drar på turer, er på seminar – og når det er vår, marsjerer vi i gatene rundt skolen. På 17. mai spiller vi for skolen vår og i barnetoget. Vi spiller mye forskjellig musikk, som bhangra, New Orleans, Balkan, samba, salsa, funk og afrikansk. Vi er kjempeheldige som har en veldig dyktig og engasjert dirigent, og instruktørene våre er blant Norges flinkeste musikere på sitt instrument.

Halloweenkonsert 2021, foto: Ryan Beiler

Øvelser

Musikantene får 30 minutter undervisning med instruktør i uken, i tillegg til samspill.
Aspirantene (de yngste) har samspill mandager kl. 17.00-17.45, juniorene torsdager kl. 17.00-18.00, og hovedkorpset har samspill torsdager kl. 18.00-20.00. For de yngste prøver vi å legge spilletimene til AKS-tiden.

Aspirantundervisning, foto: Morten Ofstad

Miljø

Som musikant blir du kjent med barn på alle alderstrinn både fra barneskolen og ungdomsskolen. Det er et trygt og godt miljø. Som korpsforelder blir man en del av et godt sosialt nettverk.

Pris

Vi i Grünerløkka skoles musikkorps vil at korps skal være for alle. Derfor er også kontingenten lav, mye lavere enn for mange andre korps.

Kontingenten vår er for tiden 1500 kr for hvert semester (halvår). For dette får musikantene undervisning, instrument og uniform. Kontingenten dekker ca. 10 % av total kostnad per musikant. Resten av kostnadene dekkes inn med inntekter fra loppemarked og støtte fra forskjellige stiftelser og annet.

Korpset er foreldredrevet, og for å kunne holde kontigenten lav forutsetter vi at alle foreldre bidrar. Vi holder loppemarked to ganger i året, de to helgene må alle sette av, men vi vil også be om hjelp resten av året. Er du flinkest til å bidra med rå muskelkraft i form av sjauing av trommeutstyr, eller er du en kløpper på lete fram støtteordninger og skrive søknader?
Si fra, så utnytter vi hverandres sterkeste egenskaper!

Når du har bestemt deg for å begynne i korpset er det bindende for et halvår av gangen, og du må betale kontingent for hvert påbegynte halvår.

Instrumenter

Grünerløkka skoles musikkorps er et brassband, og instrumentene vi har er kornett, althorn, baryton, trombone og slagverk. Under finner du link til korte filmer fra Norges musikkorpsforbund om hvert av instrumentene:

Kornett
Althorn
Baryton
Trombone
Slagverk

Fra jubileumskonserten i Birkelunden i 2021. Foto: Ryan Beiler.

Aspirantopptak

Vi ønsker oss nye aspiranter, og har hver sommer aspirantopptak blant de som starter i 3. klasse og oppover. Vi er imidlertid så heldige at det er kjempemange som vil være med i korpset vårt nå, og for at alle skal få et godt tilbud har vi i øyeblikket dessverre ikke plass til alle som vil begynne. Vi har tidligere vært rundt 40-50 musikanter, men er etter aspirantopptaket i 2022 var vi nesten 100! Det er gøy å ha så mange med, men er krevende administrativt og økonomisk for et korps som vårt. Vi skal lønne instruktører, ha nok instrumenter, få kabalen med spilletimer til å gå opp, ha egnede lokaler til samspill osv. Derfor har vi i øyeblikket en liten venteliste (det har vi aldri hatt før), men vi tar opp så mange vi kan hver høst, og vi prioriterer de eldste.

For å sette deg på venteliste, fyll ut skjemaet, eller send en e-post til post@grunerkorps.no.

Samtykke til at det publiseres individuelle bilder/film av barnet på korpsets nettsider, sosiale medier (korpsets facebookgruppe, korpsets facebookside og korpsets instagram) eller trykksaker for korpset:(obligatorisk)

Iblant prøver vi å streame f.eks. konserter og marsjøvelser direkte på facebook.gir du samtykke til at det publiseres bilder/film av barnet om del av en større gruppe på korpsets egne nettsider, i sosiale medier eller trykksaker for korpset?(obligatorisk)

Instrumentønske (sett gjerne opp flere alternativer)(obligatorisk)

Spørsmål om innmelding eller venteliste? Send en mail til post(krøllalfa)grunerkorps.no.

Fra jubileumskonserten i Birkelunden høsten 2021, foto: Ryan Beiler.
Hunter spiller kornett, foto: Ryan Beiler
Anna spiller althorn, foto: Ryan Beiler
Samuel spiller baryton, foto: Ryan Beiler
Aurora F. spiller trombone, foto: Ryan Beiler
Lukas spiller slagverk, foto: Ryan Beiler