Probably the best LOPPIS in the world

Neste loppemarked:

13.-14. april 2024 på
Grünerløkka skole

Vi gleder oss til verdens beste loppemarked!

lørdag 13 april 11.00-17.00
søndag 14. april 12.00-16.00

Lopper kan leveres på Grünerløkka skole, inngang i Frederik Haslunds gate,

20. og 21. mars kl 18-20
3., 4., 8.,10. og 11. april kl 18-20

Vi henter lopper 3., 4., 10. og 11. april.

Loppemarkedet på Grünerløkka skole holdes to ganger i året til inntekt for Grünerløkka skoles musikkorps. Korpset er i en periode hvor vi stadig blir større, og det er vi veldig glade for.

Korps er en aktivitet som er sosial på tvers av alder og kjønn hvor barn i alderen 8-20 år lager musikk sammen. Korps er en veldig rimelig aktivitet for utøver og foreldre. 

Pengene vi tjener på loppis er den absolutt viktigste inntektskilden vi har, og de sørger for at hver eneste musikant får en time hver uke med en profesjonell instruktør, vi har profesjonelle dirigenter, gratis instrumenter til utlån, noter og uniformer til alle. En gang i året sendes alle på en korpstur om det er penger til overs. Og så har vi en helg hvert år hvor vi øver inn noen helt nye låter og presenterer i konsert for alle som vil høre fin korpsmusikk fra byens kuleste korps.

Har du vært på loppis, men synes du betalte for lite? Eller glemte du å betale? Eller har du ikke anledning til å komme, men vil støtte oss likevel? Det er ikke for sent, vi tar imot VIPPS året rundt, VIPPS til 12072.

AVDELINGER

Kafé Blanke Messingen

Hjertet av loppemarkedet er våre fantastiske café, hvor du finner kaffe fra vår snille samarbeidspartner Tim Wendelboe, deilige hjemmelagede kaker, nystekte vafler, pølser og ikke minst en deilig ro og fred. Hvil ut før du utforsker resten av markedet eller bare bruk Café Blanke Messingen som venterom mens noen du kjenner gjør kupp på loppemarkedet.

Bokavdelingen

Bokavdelingen ligger litt bortgjemt i kjelleren, og det er for at bokentusiastene skal få litt fred fra alt bråk og mas som det er plenty av ellers på loppemarkedet. På bokavdelingen har vi folk som er utdannet innen litteratur og i bibliotekarfaget, så her er bøker sortert sirlig under de kategoriene du tenker på: fagbøker på engelsk, krim, kunst, barnebøker osv.

Leker

Det er nesten helt utrolig hvor mye fine leker vi får inn til vårt loppemarked hver eneste gang. Vi er kjempeglade for dem som gir gamle og nye leker med all den sentimentale verdien som ligger i en bamse, en bil, ei barbiedukke eller et puslespill med 50 biter. Det gjør at vi kan selge fine leker til gode priser både for alle ungene som kommer innom med far eller bestemor, og til Grünerløkka skoles musikkorps.

Sport og fritid

Sport og fritidsavdelingen er en ganske romslig avdeling som det nesten kan være litt vanskelig å beskive. Joda, sportsutstyr er jo greit. Ski, skisko, skøyter, sykler, ergometersykler, akebrett, kjelker, baller, boksehansker, golfkøller, hjelmer osv. Fritidsutstyr derimot … verktøy, sekker og bagger, kofferter, barnevogner, hundebur, driller, skiboks osv. Avdelingen er bemannet med veldig hyggelige folk som kan sport og fritidsutstyr, og som ofte har en historie å fortelle om mye av det de selger.

Finlopper, nips og antikviteter

Kjært barn har mange navn. På avdelingen for litt finere lopper kan du finne en hel masse spennende ting som du kanskje ikke har bruk for, men som er stilige å ha i gangen, på peishylla, sette blomster i, spise med, gi bort i julegave, ha på hytta og så videre. Her finner du skatter som kanskje prises høyt, men som uansett er billigere enn på bruktmarkedet, og du kan finne ting som ikke nødvendigvis har noen samlerverdi, men som bare er stilige og fine. Her er alt fra mynter og sølvskjeer, til gamle blikkbokser og symaskiner.

Billigkroken

Alle loppiser med respekt for seg selv har en krok hvor ting er ekstra billig. Det er ikke så godt å si hva som havner på billigkroken, men det er ting og tang som legges i pappesker. Dette er ofte ting som kanskje ikke har noen samlerverdi, men som for veldig mange kan være nyttige. Kaffekrus, små bokser, blomsterkrukker, tallerkner, fat, vaser og mye annet.

Klær, vesker, sko og tekstiler

Den største avdelingen på loppemarkedet er avdelingen for klær, sko og tekstiler. Den er lagt til gymsalen for mest mulig plass. Enerome mengder tøy pakkes ut, sorteres og henges opp for å lage så fine presentasjoner som vi kan slik at du skal få se hvilke godbiter vi kan selge. Innimellom sko, jakker, hatter og gensere kan du finne hverdagstøy eller utrolig kule ting til en god pris, og du kan finne ting du trenger til barn som vokser litt for fort.

Elektro

Elektroavdelingen er kanksje den mest hektiske avdelingen den første halvtimen etter at loppemarkedet har åpnet lørdag morgen.

Film og musikk

CD-er og DVD-er har definitivt ikke gått av moten. Det har LP-er gjort, men så har det kommet tilbake. Vi har et eget rom som er fullt av veldig gode og veldig dårlige titler pluss en hel masse midt i mellom.

Interiør

Før hadde vi en avdeling som vi kalte møbler, og der tok vi i mot store og små møbler. Vi endte opp med å bære mye fra loft i oppganger med 5. etasjer uten heis, ned i kjelleren på Grünerløkka skole, ut til avdelingen på markedet og til slutt, alt for ofte, i en container som med det ble fylt til randen. Nå heter avdelingen interiør og det er en avdeling for små møbler og interiørdetaljer som du kan ta med deg under armen, og inn på en trikk eller buss.

Det dukker opp et og annet litt større møbel også, men det er ting vi etter mange års erfaring vet går unna.

Interiøravdelingen finner du som regel i skolegården, sammen med utekafeen.

Kunst

I kunstavdelingen kan du finne vakre malerier og mindre vakre malerier, fine plakater og rare plakater, eller morsomme rammer til dine egne kunstverk.

Småting, smykker og aksessoarer

Ørepynt, lightere, solbriller, små bittesmå porselensfigurer, halskjeder, ringer, gamle russekort, belter, hatter, mynter, lommebøker, kulepenner og alle andre små ting som blir litt bort i mengdene av lopper på de andre avdelingene finner veien til avdelingen for småting. Dette er vår minste avdeling, men som regel også den aller koseligste.

Kontakt: loppis(alfakrøll)grunerloppis.no